Valvasorjev dom – planinski izlet #2

V soboto, 11.11.2017, Martinovega, smo odšli do Valvasorjevega doma. Zbrali smo se ob 7.40 uri pri Mediumu v Žirovnici. Bilo nas je 15 otrok. Z avtobusom smo se odpeljali do Koroške Bele in od tam naprej peš odšli do Valvasorjevega doma. Pot je bila strma. Vodila nas je skozi gozd. Prišli smo tudi do lepega razgleda na poti. Videle so se Julijske Alpe in planota Pokljuka, pa tudi nekaj slovenskih dvatisočakov. Med njimi so bili: Viševnik, Mali Draški vrh, Veliki Draški vrh, Rjavina, Razor, Mali Triglav in Triglav. Videla pa se je tudi planota Jelovica. Med potjo smo se pogovarjali o raznih stvareh. Od kopenskih hitrostnih rekordov, ameriških predsednikov in tega, da bomo 12.11.2017 dobili predsednika. Kmalu smo prišli do Valvasorjevega doma. Tam smo imeli malico. Kot ponavadi pa smo naredili tudi skupinsko fotografijo. Odšli smo proti Završnici. Tokrat nismo šli po rudni poti. V Završnici smo se poslovili od treh fantov, ki so doma v Mostah. Zmenili smo se tudi, da bomo od zdaj naprej imeli točkovanje obnašanja. Njim smo povedali koliko točk so pridobili. Od Završnice pa smo odšli po “štengah” in prišli na vrh Rebra. Malo smo še hodili in nato smo imeli počitek. Vodnici sta nam povedali koliko točk smo pridobili. Vsaj 15 točk potrebujemo, da gremo lahko na planinski tabor konec šolskega leta. Odšli smo k šoli. Tam so nas že čakali starši.

Na izletu smo se imeli lepo. Čakamo na naslednji planinski izlet. Upam, da se bomo zabavali in se smejali, kot smo se na tem planinskem izletu.

Andraž Zupan