Dobrča in Šentanski vrh – izlet #5

V soboto, 27. 1. 2018, smo odšli na Dobrčo. Zjutraj smo se ob 7.30 zbrali pred šolo. Na tem izletu se nas je udeležilo 10 planincev. Nato smo se z avtomobili odpeljali skozi vasi. Šli smo mimo Begunj, naša izhodiščna točka pa je bila Bistriška planina. Tam so bile zaplate snega. Odšli smo naprej. Ko smo prišli malo višje, je bilo že kar precej snega, kopnega pa ni bilo več. Kmalu smo prišli do Lešanske planine. Tam smo imeli kratek počitek. Šli smo proti vrhu in ga kmalu tudi osvojili. Z vrha Dobrče smo nato odšli še na sosednji Šentanski vrh. Od tam se je videl zelo lep razgled. Videle so se Karavanke, Julijske Alpe in Kamniško-Savinjske Alpe. Videli so se Triglav, Mali Triglav, Škrlatica, Rjavina, Debela peč, Stol, Storžič in Veliki vrh na Begunjščici. Nato smo odšli nazaj. Kotalili smo se po snegu, saj smo imeli tudi dovolj časa. Ko smo se peljali nazaj, smo odšli pogledat tudi Grad Kamen. Nato smo se peljali do šole.

Izlet nam je bil všeč, ker smo se naužili zabave na snegu in ker je bil še en planinski izlet. Poslovili smo se in upam, da bodo naslednji izleti tako dobri kot so vedno.

Andraž Zupan