8. planinski izlet – Lubnik

Na naš zadnji planinski izlet smo se v soboto, 25. 5., podali na Lubnik. Zbrali smo se na železniški postajali v Žirovnici, od koder smo se z vlakom odpeljali do Škofje Loke. Od železniške postaje smo se podali peš. Šli smo skozi Škofjo Loko in mimo gradu. Hodili smo po gozdu. Vreme je bilo sončno. Na vrhu Lubnika je bila koča. Tam smo imeli malico. Z Lubnika se je videl zelo lep razgled na gore ter v Škofjo Loko, Kranj in Ljubljano. Nazaj smo šli po isti poti. Sprva je bilo vreme sončno, a so se nad Lubnikom pojavili črni oblaki. Začelo je grmeti, nato pa se je ulil dež. Začelo je liti kot iz škafa. Bili smo zelo mokri. Šli smo do avtobusne postaje v Škofji Loki, kjer smo počakali avtobus. Z njim smo se odpeljali do železniške postaje. Čez nekaj časa je dež ponehal. Na vlak smo čakali dolgo časa. Nato smo se z njim odpeljali v Žirovnico, kjer nas je pričakalo sonce.

To je bil naš zadnji planinski izlet v tem šolskem letu. Preživeli smo ga zelo lepo. Še posebna zahvala pa gre vodnikom, ki so zelo uspešno vodili vse izlete.

Andraž Zupan