Turnokolesarski izlet – Planina Razor

V soboto, 2. junija, se nas je enajst udeležencev zbralo na železniški postaji Bled. Z vlakom smo se odpeljali do Podbrda, od koder smo za ogrevanje odkolesarili po slikoviti pokrajini Baške grape do vasi Kneža. Tu smo se začeli vzpenjati dobrih 1000 višinskih metrov proti našemu cilju – planini Razor.

Prvi del poti  v dolžini  9 km je potekal  po zložni asfaltirani cesti, zadnjih 6 km  pa po strmejšem utrjenem makadamu. Pot nam je vseskozi nudila lepe razglede na tolminsko sredogorje, višje pa se nam je odpiral pogled na greben Vogel – Vrh nad Škrbino – Mahavšček. Po dobrih treh urah kolesarjenja smo prišli do cilja – Koče na planini Razor na višini 1315 m, kjer smo se zasluženo okrepčali s toplim obrokom. Po krajšem počitku nas je čakal za mnoge najlepši del ture – spust po čudoviti mulatjeri do Tolminskih Ravni, kjer smo poskusili pristen tolminski sir. Od tam je sledil  še lep daljši spust po asfaltirani cesti do Mosta na Soči in vrnitev na Bled z vlakom.

Celodnevni izlet je v celoti izpolnil pričakovanja udeležencev. Izpostavim naj, da se je prvič kolesarskega izleta v okviru PD udeležil kolesar z električnim pogonom.