19. tradicionalni pohod na najvišji vrh občine

V soboto, 16. junija, je potekal 19. tradicionalni pohod na najvišji vrh občine. Vsakoletni pohod na Stol Planinsko društvo Žirovnica v sodelovanju z Občino Žirovnica organizira v počastitev spominskega dne občine.

Štartno mesto je bilo, kot vselej, na Žirovniški planini, ki je oživela že kmalu po peti uri zjutraj. Mrzel veter na planini ni obetal prijetnega vzpona, a proti vrhu so bile razmere vse prijaznejše in pohodniki nagrajeni z jasnim razgledom z vrha. Pohoda se je udeležilo 74 pohodnikov, med njimi najstarejša predstavnika Ivanka Pogačar z Breznice in Anton Koselj iz Vrbe. Gospod Koselj je pot na Stol tudi letos prehodil peš od doma do doma. Pohodniki so svojo udeležbo potrdili s »štempljanjem« izkaznic v Prešernovi koči in pohod zaključili z malico na Žirovniški planini. Vsi so prejeli spominske majice – tokrat v beli izvedbi.

Letos sedmič je ob pohodu na Stol potekal tudi pohod po Poti spomina v organizaciji ZB za vrednote NOB Žirovnica. Spominska obeležja padlim borcem pod Stolom je obiskala skupina devetih pohodnikov, ki je svojo pot prav tako zaključila na Žirovniški planini.

Hvala članom društva, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi pohoda, članom GRS Radovljica, Občini Žirovnica in Agrarni skupnosti Žirovnica.

Za PD Žirovnica Polona Kus