Duatlon Završnica 2016

DEŽ NI OVIRA …     

V soboto, 17. septembra 2016, je v Završnici potekal že tretji Duatlon Završnica, ki ga prireja  Planinsko društvo Žirovnica v sodelovanju s TVD Partizan Žirovnica in Kolesarskim klubom Završnica. Kljub temu da vremenska napoved ni bila ravno obetavna, je na štartni črti stalo kar 32 kolesarjev in tekačev, za katere dež ni predstavljal ovire. Ob poku štartne pištole so se tekmovalci podali na novo, razgibano progo.

Organizatorji smo želeli narediti tekmovanje in progo bolj atraktivno in razgibano, zato je bila trasa tekaškega dela delno speljana po gozdni poti proti Robleku, pri odcepu za Dom pri izviru Završnice pa so tekmovalci pot nadaljevali proti Zelenici. Po besedah nekaterih tekmovalcev je bila proga boljša in zanimivejša kot prejšnji dve leti.

Po koncu tekmovanja je v Domu pri izviru Završnice potekala razglasitev rezultatov. Med moškimi je prvi v cilj ponovno prišel lanski zmagovalec duatlona Martin Mlakar, TK Utrip, s časom 43:10, med ženskimi predstavnicami pa je bila najhitrejša Tina Perše, Calcit Bike Team, s časom 53:56. Med dvojicami sta najhitrejši čas dosegla člana KK Sava Kranj Matej Razinger in Tadej Logar.

Razglasitvi je sledil čas za druženje in kovanje načrtov za prihodnje leto. Veseli nas, da so nekateri tekmovalci postali že redni udeleženci tekmovanja v Zelenici, vsekakor pa se bomo v prihodnje trudili za večjo gnečo na štartni črti.

Organizacijska ekipa se zahvaljuje vsem prostovoljcem, ki so pomagali pri pripravah in izvedbi tekmovanja, oskrbnicama Doma pri izviru Završnice, članom KK Završnica in TVD Partizan Žirovnica.

Posebej pa se zahvaljujemo sponzorjem, ki so nam z darili ali z denarnimi prispevki pomagali, da smo tekmovanje uspešno izvedli: Medium Žirovnica, Napisi Bernik, Občina Žirovnica, Kmetija in bar Bršca, Iglu šport – PE Lesce, Zupan sport, Koala sport, Mizarstvo Oblak, Kolesarski center Lesce, Kolo Radovljica, Top tapetništvo, VPD Bled/Ice power, Mili, Gostinstvo Gregor, Bar Zavrh, AB.

Foto in rezultati:

Facebook@dompriizviruzavrsnice

www.planinsko-drustvo-zirovnica.si

 

Se vidimo prihodnje leto!

Ekipa Duatlon Završnica

dsc_1524dsc_1577img_0008img_0004 dsc_1635dsc_1669dsc_1688dsc_1625dsc_1646dsc_1750  

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja