RANA URA, ZLATA URA…

… tokrat smo ta pregovor vzeli še kako zares, saj smo se na avtobusni postaji v Zabreznici dobili že ob 6. uri in 50 minut. Zbralo se nas je 12 (9 otrok in 3 vodniki). Odpravili smo v vsem neznan konec Karavank, Jelenkamen. Da je bilo vse skupaj nekoliko drugače kot je po navadi smo se na izlet odpravili kar z rednim avtobusom. Zapeljali smo se do Jesenic.

Od tam smo se peš odpravili proti našemu cilju, ki smo ga imeli ves čas pred očmi. Kar nekajkrat smo se strmo povzpeli. Za popestritev poti nas je na koncu pričakalo nekaj metrov jeklenice. Lotili smo se jih pogumno in brez strahu. Kot bi mignil smo bili na vrhu. Končno je napočil čas za malico iz nahrbtnika. Razgledali smo se po okolici, prepoznali smo še že znane hribe, naredili smo tudi obvezni krst na koncu pa še skupinsko fotografijo. Čas je na vrhu hitro minil, zato smo se počasi odpravili v dolino. Na poti nazaj smo si ogledali še kapelico. Na avtobusno postajo smo prišli nekaj minut pred prihodom avtobusa. In sledil je odhod domov. Vreme nam je bilo na izletu več kot naklonjeno. Z izletom smo bili vsi zadovoljni, zato smo se že dogovorili, da se vidimo spet čez 14 dni….

Ekipa MO PD Žirovnica