Duatlon Završnica 2016

Pozdravljeni ljubitelji miganja,

leto je naokoli in pred vrati je DUATLON ZAVRŠNICA 2016 ________________________________________________________

3. Duatlon Završnica bo potekal 17. septembra 2016. Predprijave zbiramo do četrtka, 15. septembra na portalu Prijavim.se. Prijave na dan tekmovanja bodo možne od 8. do 10. ure na štartnem mestu.

Štartnina znaša 15 EUR za posameznike in 30 EUR za dvojice v predprijavi ter 20 EUR za posameznike in 40 EUR za dvojice na dan tekmovanja. Štart bo ob 11.00 za posameznike in ob 11.15 za dvojice.

Tekmovalne kategorije                             

Posamezniki (moški/ženske):zavrsnica_duatlon_www

  • od 18 do 30 let
  • od 31 do 50 let
  • nad 50 let

Dvojice:

  • skupna starost do 60 let
  • skupna starost nad 60 let

Rekreativne kategorije:

  • ženske
  • moški
  • dvojice

Nagrajeni bodo tekmovalka/tekmovalec/dvojica s povprečnim časom.

Kolesarska proga ostaja ista kot v lanskem letu: 5,5 km kolesarjenja iz Završnice do Tinčkove koče, nekoliko drugače pa bo letos speljana tekaška proga od Tinčkove koče do Doma pri izviru Završnice v dolžini  2,5 km. Potekala bo deloma po gozdni cesti in deloma po planinski poti v smeri Roblekovega doma. Skupna višinska razlika proge je 780 metrov. Vzpona je 863 višinskih metrov. Pot bo označena z rdečimi puščicami in trakovi ter simbolom tekmovanja.

Po tekmovanju bo uradna razglasitev rezultatov in podelitev praktičnih nagrad najboljšim v posameznih kategorijah v Domu pri izviru Završnice.

 

Vsak tekmovalec dobi praktično darilo in topli obrok v Domu pri izviru Završnice.

V primeru izredno slabega vremena bo tekmovanje prestavljeno.

Po podelitvi bo poskrbljeno tudi za družabni del prireditve.

                                                                                                                                      Vabljeni!

Dodatne informacije in podatki o progi:

Facebook @dompriizviruzavrsnice

www.planinsko-drustvo-zirovnica.si

041 366 179, Bojan Završnik

Prireditelji tekmovanja:

  • Planinsko društvo Žirovnica ● Kolesarski klub Završnica ● TVD Partizan Žirovnica

plakat obvestilotekmovalcem obvestilotekmovalcem2 trasa

 

Pa smo šli…

… na tabor, seveda. Starejši planinci smo se zbrali v petek (17. 6. 2016) popoldne pri Smokuškem mostu. Od tam smo  jo mahnili proti Domu pri izviru Završnice. Ko smo prispeli do Doma sta nas oskrbnici že čakali z večerjo. Pripravili sta nam okusno juho in še boljše palačinke. Ker smo imeli še zadosti energije smo se zvečer odpravili še na nočni pohod v bližini Doma. Ko smo prišli nazaj nam je ostalo še ravno toliko časa, da smo si umili zobe in šli spat. Naslednji dan smo vstali, se uredili, pozajtrkovali in se pripravili na turo. Vodniki smo se tokrat odločili, da bomo obiskali skriti kotiček okoliških gora – Svačico. Vreme nam je celo pot dobro služilo, tako da je bilo potrebna kar velika količina sončne kreme, da nas sonce ni preveč zapeklo. Medtem, ko smo se mi vračali nazaj proti Domu, so do Doma prispeli še mlajši planinci. Mi smo imeli kosilo, mlajši pa so že začeli z gradnjo kresa. Žal kresa na koncu nismo zakurili, saj nam je vreme zagodlo s kratko ploho, ki je kres zmočila. A pri peki hrenovk nas nihče in nič ne ustavi, zato smo se znašli drugače, nekaj žerjavice smo dali v star lonec in že smo lahko pekli. Sledil je še obvezni planinski krst, tisti, ki še niso bili krščeni so si izbrali planinsko ime, tisti, ki so pa že bili pa so morali svoje ime ponoviti. Vsak planinec je dobil sedaj že tradicionalno zapestnico in skromno darilce, ki pa je bil letos buff. Otroci so za ta večer pripravili program, ki so ga vodili starejši učenci. Vsaka soba je morala predstaviti eno točko. Večer je hitro minil in se prevesil v noč, otroci so bili utrujeni in so kar hitro pospali. Zadnji dan pa že tradicionalno žičnica in plezanje. Kaj kmalu pa so po nas prišli starši in z velikim veseljem smo jim pripovedovali o vseh dogodivščinah, ki so se nam pripetile v teh dveh, treh dneh.

Vodniki pa vsem želimo lepe, dolegeee in dogodivščin polne počitnice! ☺  

IMG_1565 IMG_1573 IMG_1625 IMG_1646 IMG_1664 IMG_1677 IMG_1691 IMG_1729 IMG_1735 IMG_1757 gps