Biseri Završnice

Dan pred odhodom (mladi planinci smo imeli v planu, da osvojimo Jerebikovec) smo se odločili, da zaradi nepredvidljivega vremena skrajšamo turo. Od OŠ Žirovnica smo se odpravili čez Rebr. Med vzponom smo si ogledovali škodo, ki jo ke pustila »ta vetrovna Zofka« dan prej. Na poti je bilo tudi nekaj podrtih dreves, ki smo jih brez težav obšli ali pa odmaknili s poti. Ko smo prispeli v Završnico, smo se ustavili na prvi malici. Nato nas je pot vodila ob potoku do slapu. »Nisem vedel, da imamo slap!«, je rekel eden od planincev. Pozimi v zelo mrzlih temperaturah slap zamrzne in nekateri alpinisti si upajo ta plaz preplezati. Ker pa še nismo imeli dovolj hoje, smo se odpravili še do plezališča. Tam smo pojedli malico in si ogledali plezališče. Do stene nam je zadišal čaj iz sosednjega bara, zato ga nismo smeli zamuditi. Po čaju smo se odpravili po dolini navzdol, skozi rov do vodostana. In nato nazaj do OŠ. Vreme ni bilo ravno najboljše, vendar smo še vedno videli veliko zanimivosti Završnice.